Orkesten

De Harmonie Nootdorp beschikt over meerdere orkesten en een slagwerkgroep. Zo is er voor iedere leeftijdsgroep en muzikaal niveau altijd een mogelijkheid om in groepsverband muziek te maken.

 • Het Harmonieorkest – repetitie op dinsdagavond van 20:00 – 22:00
  Het harmonieorkest bestaat uit leden die ervaring hebben met het spelen in een orkest. Ze beheersen hun instrument op het niveau van het muziekexamen B. Instroom is mogelijk voor mensen die  van andere verenigingen komen of van het opleidingsorkest, klik voor meer info.
 • Het Opleidingsorkest – Repetitie op dinsdagavond van 19:00 – 19:45
  In het opleidingsorkest spelen leden die al enige tijd les hebben op hun instrument. Zij beheersen de basisvaardigheden, zoals afgenomen bij muziekexamen A en zijn er aan toe om met anderen samen te spelen. Leren samen spelen onder leiding van een dirigent is dan ook het voornaamste doel van het opleidingsorkest. Als ze er aan toe zijn stromen de leden van dit orkest door naar het harmonieorkest.
 • De Startersgroep – Repetitie op dinsdagavond van 18:15 – 18:45
  Dit “mini”-orkest is bedoeld voor beginnende leerlingen. Ze kunnen, na ruim een half jaar lessen te hebben gevolgd, de meeste noten spelen. Het is dan zeer stimulerend om te gaan samen spelen. Wanneer de leerlingen er aan toe zijn (meer theoretische en praktische muziekkennis hebben) gaan ze in het opleidingsorkest spelen. De muziekstukken zijn daar weer wat ingewikkelder en bieden dus weer meer uitdaging.
 • De Slagwerkgroep – Repetitie op dinsdagavond van 19:00 – 20:00
  In deze groep spelen leerlingen samen die slagwerkles volgen bij harmonie Nootdorp. Om deel te kunnen nemen moeten de basisvaardigheden beheerst worden. Het doel van deze groep is om met elkaar muziek te maken op de diverse slagwerkinstrumenten. Zowel ongestemd slagwerk (o.a. trom, bekkens) als gestemd slagwerk (o.a. pauken, xylofoon) wordt gebruikt. Deelname aan de slagwerkgroep is een onderdeel van de slagwerkopleiding en bevordert het samenspel, het gebruik van de diverse slagwerkinstrumenten wordt aangeleerd net als het spelen van muziek en onder leiding van een dirigent.
Advertenties